Cyklista bez přilby zemřel po pádu z kola

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – Noční jízda bez přilby se stala osudná čtyřiačtyřicetiletému cyklistovi na Zlínsku. Ten po pádu z kola utrpěl zranění natolik vážná, že mu už záchranáři nedokázali pomoci.

V sobotu před dvaadvacátou hodinou přijal operační důstojník oznámení o zraněném cyklistovi, který ležel na silnici vedle jízdního kola poblíž obce Štítná nad Vláří na Zlínsku. „Muž, který ležícího cyklistu nalezl, přivolal záchranáře a až do jejich příjezdu poskytoval zraněnému první pomoc. Přes veškerou další snahu záchranářů muž bohužel svým zraněním podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo dorazili policisté z Valašských Klobouk, kriminalisté, dopravní policisté i psovod s policejním psem. „Zjišťovali, zda se stal čtyřiačtyřicetiletý cyklista z blízké obce obětí dopravní nehody nebo havaroval a zemřel na následky pádu z jízdního kola. Z dosavadního prověřování vyplynulo, že muž podlehl svým zraněním po pádu z jízdního kola a na jeho úmrtí se nepodílela žádná další osoba. Muž neměl při jízdě na jízdním kole na hlavě nasazenou přilbu,“ dodala Kozumplíková.