Na kontě má výhružky, fyzické útoky, ale i napadení policistů. Nebezpečný agresor skončil ve vazbě

VELKÉ MEZIŘÍČÍ – Do policejní cely putoval na začátku září nebezpečný muž, který má na svědomí řadu fyzických napadení včetně útoku na policisty. Policie jej následně obvinila ze čtyř trestných činů. O případu dnes informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

K napadání různých osob, včetně zakročujících policistů, docházelo v době od května do začátku září ve Velkém Meziříčí. „V červenci muž bezdůvodně napadl devětatřicetiletého muže, do kterého několikrát strčil a shodil jej na zem. V dalším útoku se mu snažila zabránit devatenáctiletá žena, kterou podezřelý uchopil a odhodil ji taktéž na zem. Zranění napadených osob si vyžádalo lékařské ošetření,“ uvedla mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Jedno z dalších napadení se odehrálo v sobotu 3. září večer na ulici Novosady. Agresivní muž zde vulgárně pokřikoval na lidi ve snaze vyprovokovat konflikt a poté na zem vysypal popelnici. Když jej na to jiný muž upozornil, agresor do něj začal strkat a vyhrožovat mu. „Z kapsy vytáhl nůž a s nožem v ruce udělal výpad směrem k čtyřiačtyřicetiletému muži, který v důsledku toho utrpěl lehkou řeznou ránu v oblasti hlavy,“ doplnila mluvčí.

K poslednímu napadení došlo v pondělí 5. září večer na parkovišti na ulici Hornoměstská, kde hlídka městských strážníků řešila místní šarvátku. „Muž strážníkům a následně i přivolaným policistům vyhrožoval, dále policisty fyzicky napadal. Vzhledem k jeho narůstající agresi použila zasahující policistka slzotvorný prostředek, poté byl muž zadržen,“ dodala Michaela Lébrová.

Čtyřiatřicetiletý muž byl vzápětí obviněn ze čtyř trestných činů, a to ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Za obdobné prohřešky byl muž již dříve soudně trestán, až do prosince měl podmínku. Soud nyní rozhodl o jeho vazebním stíhání, a tak jej policisté eskortovali do věznice. Za uvedenou trestnou činnost mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.