Seniorovi z Brněnska se investice do akcií nevyplatily. Přišel o 350 tisíc

BRNO-VENKOV – Další obětí podvodných internetových společností se stal senior z Brněnska, který během jednoho měsíce poslal na podvodné účty 350 tisíc korun.

Šestasedmdesátiletý muž z Brněnska se rozhodl investovat do akcií energetických společností, které v současné době prosperují. V reakci na internetový inzerát se zaregistroval a projevil zájem o akcie největšího hráče na českém trhu. Spolu s pracovníkem podvodné společnosti zabývající se obchodováním s akciemi pak do svého počítače instaloval program na jeho vzdálenou správu, založili účet a obchodování mohlo začít. Pod vedením specialisty pak sám provedl několik plateb. Během měsíce odeslal na různé neznámé účty asi 350 tisíc korun, které už nenávratně zmizely.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ztráta osmadvacetiletého mladíka také z Brněnska je výrazně nižší. Tomu hned první investice do kryptoměn přinesla opravdu zajímavý možný zisk. Na kontě, které si založil po zaplacení vstupního poplatku asi 2000 korun, se během dvou hodin objevilo skoro milión korun. „Vyplacení zajímavé sumy ale bylo podmíněno odesláním provize a daně. Mladík tedy převedl další peníze. Když ani poté k vyplacení zisku nedošlo, pochopil, že naletěl podvodníkovi. I tak přišel o více než 10 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.