Řidič volal 155 a pomáhal zraněným po nehodě u Křtin. Podle záchranářů jednal ukázkově

BLANSKO – Muže, který ve středu ráno projížděl kolem nehody u obce Křtiny na Blanensku, záchranáři pochválili. Jejich dispečinku sdělil podstatné informace o tom, co se stalo, upřesnil místo nehody i počet zraněných.

Řidič, který projížděl ve středu ráno kolem nehody u Křtin, neváhal a volal na linku 155. Na základě pokynů operátora záchranářů pak vzal svoji autolékárničku a začal za dodržení vlastní bezpečnosti poskytovat první pomoc. „Přesně tak by mělo volání na linku 155 vypadat, a ač se to možná zdá být samozřejmé, ne vždy tomu tak je. Děkujeme za takový přístup,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Na místo nehody ihned vyrazila letecká záchranná služba, dvě pozemní posádky a inspektor provozu. „Zdravotníci ošetřili mladou ženu, poskytli jí kyslíkovou terapii, zaléčili a zafixovali. S podezřením na těžké zranění ji pak vrtulník transportoval k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Dále jsme se postarali o mladého muže, ten utrpěl středně těžká zranění, po ošetření jsme jej převezli sanitkou do Fakultní nemocnice u svaté Anny. Třetím pacientem byl muž středního věku, jeho zranění byla lehká. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jsme jej převezli do blanenské nemocnice,“ popsala Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

foto: ZZS JMK