Na útěku je vězeň Martin D., který zmizel ve Frýdku-Místku. Policie je v pohotovosti

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Policie ČR intenzivně pátrá po uprchlém vězni Martinu Demelovi, který si odpykával trest za majetkovou činnost ve věznici v Ostravě-Heřmanicích.

Vězeň využil po osmé hodině večer dne 21. září vhodný okamžik a zmizel z vězeňského pracoviště na ulici Pionýrů ve Frýdku-Místku, kde byl spolu s dalšími vězni zaměstnán.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hledaný 30letý muž se pohyboval před nástupem do vězení hlavně na území města Opavy. Právě tam se dopouštěl trestné činnosti, za kterou byl odsouzen. Podle policie usuzuje, že by hledaný Demel neměl být primárně nebezpečný.

Martin Demel je vysoký 179 centimetrů, má hubenou postavu, modré oči a krátké tmavě hnědé vlasy. Při útěku měl na sobě vězeňskou soupravu, a to šedé tričko s krátkým rukávem, šedomodré plátěné kalhoty a černé pracovní boty.

„Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po uprchlém vězni. V případě poznatků nebo informací vedoucích k vypátrání hledaného muže kontaktujte policii na bezplatné lince 158,“ uvedla ve středu mluvčí policie Kateřina Kubzová.