Pět let unikal spravedlnosti, prozradilo ho pivo

BRNO – Na muže, na kterého byl vydán evropský a mezinárodní zatykač narazili strážníci na Mendlově náměstí, jak popíjí pivo. Nejprve dostal pokutu, poté si ho převzala republiková policie.

Při jedné ze svých kontrol hlídka přistihla muže, jak na veřejnosti popíjí plechovkové pivo. Jelikož je to zakázáno, přistoupili k němu a vyzvali ho k prokázání totožnosti. Byl však bez dokladů, proto jim své údaje nadiktoval ústně. Celou dobu byl vystrašený, neustále přešlapoval a odvracel zrak. „V registrech obyvatelstva jsme nikoho s takovým jménem nenašli, i když nám muž dokola tvrdil, že je to opravdu on,“ dodává tiskový mluvčí Pavel Šoba. Nakonec ale spadla pomyslná klec. Brzy se ukázalo, že jde o jednapadesátiletého muže, na kterého je vydán evropský a mezinárodní zatykač a on se pět let vyhýbal spravedlnosti. Dostal proto pokutu za popíjení na veřejnosti, a pak si ho převzala státní policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.