Seniorka odeslala podvodnému budoucímu manželovi na Sicílii více než 400 tisíc korun

BRNO-VENKOV – Seniorka z Brněnska až tak věřila nabídce sňatku od podvodníka, který se vydával za montéra na ropné plošině u Sicílie, že mu postupně zaslala na různé účty celkem 400 tisíc.

Uprostřed léta kontaktoval na sociální síti seniorku z Brněnska muž, který se představil jako ovdovělý montér pracující na projektu ropné plošiny na Sicílii. Nezávazná emailová komunikace se přeměnila v každodenní komunikaci, v níž muselo časem dojít i k nabídce sňatku. Vedle toho pak začaly od budoucího manžela přicházet i zajímavé požadavky. Pochopitelný byl příspěvek na letenku. Další požadavky už byly zarážející až absurdní. I tak na ně důchodkyně reagovala kladně. Mimo jiné poslala příspěvek na opravu ropného vrtáku a ropné plošiny. „Během dvou měsíců tak odeslala na různé zahraniční účty více než 400 tisíc korun,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.