Smrt v Jablunkově: Opilý řidič srazil autem ženu, která přecházela silnici

JABLUNKOV- K neštěstí došlo ve středu 21. září 2022 odpoledne. Šestasedmdesátiletá žena přecházela ulici mimo přechod pro chodce. To se jí stalo osudným v okamžiku, kdy kolem projížděl 44letý řidič Škody Octavia.

Auto ženu srazilo okolo 16,30 hodiny v Dukelské ulici, když přecházela ulici z řidičovy levé strany. Se zraněními zůstala po kolizi ležet v bezvědomí a začal jí selhávat její krevní oběh.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Nakrátko se záchranářům podařilo obnovit činnost srdce pacientky, ale následně se její stav opět zhoršoval, až do zástavy. Přes použití léků i přístrojového vybavení nebylo možno její život zachránit a na místě podlehla mnohočetným poraněním, která utrpěla,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Provedená dechová zkouška prokázala v krvi řidiče více než dvě promile alkoholu. Řidič byl převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová s tím, že už byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.