Advokátka s koncipientkou zpronevěřily peníze klientů. Přišly si na padesát milionů

PRAHA – Za zpronevěru zhruba 50 milionů korun stíhá policie pražskou advokátku a její koncipientku. Peníze měly mít v advokátní úschově a poté předat klientům, což se ale nestalo. Oběma ženám hrozí až deset let odnětí svobody.

Kriminalisté se případem zabývají od minulého týdne, kdy dostali oznámení. „Advokátka a advokátní koncipientka měly společně v období od července 2022 do září 2022 neoprávněně nakládat se svěřenými finančními prostředky, které měly v advokátní úschově,“ uvedl v tiskové zprávě pro novináře policejní mluvčí Jan Daněk.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vyšetřování dosud odhalilo 11 případů zpronevěry, kdy škoda dosáhla téměř padesáti milionů korun. „Nicméně se nám začínají hlásit další poškození a škoda to s největší pravděpodobností nebude konečná,“ doplnil mluvčí.

V jednom případě měly stíhané ženy v úschově 8 milionů za nemovitost v Hodkovičkách. Peníze měly po převodu na katastru nemovitostí poslat prodávajícímu, což neudělaly.

„Obě ženy jsou stíhané pro trestný čin zpronevěra, za což jim hrozí až deset let odnětí svobody. Stíhání je vedeno vazebně a ženy k věci odmítly vypovídat. Kriminalisté také zjišťují, kde miliony korun poškozených, kteří nemovitosti prodávali, skončily,“ uzavřel případ Daněk