Hotel VZ Bedřichov se promění v olympijský dům

KRÁLOVÉHRADECKO – Jubilejní X. Hry zimní olympiády dětí a mládeže mají svůj start 22. ledna 2023 na zimním stadionu v Hradci Králové. Den poté se ve Špindlerově Mlýně otevře olympijský dům. V ten se promění vojenská zotavovna Hotel VZ Bedřichov. Sportovcům a návštěvníkům her nabídne během čtyř dní doprovodné akce a na venkovním podiu se odehrají i medailové ceremoniály.

„V našem největším zimním středisku v Krkonoších také nabídneme doprovodný program, například besedy s významnými sportovci, kdy k dispozici máme kinosál pro 150 osob. Pro návštěvníky olympijského domu budou připraveny propagační materiály a upomínkové předměty, které si odnesou jako památku na hry v Královéhradeckém kraji,“ uvedl náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek, který má ve své gesci školství a sport.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vstup do olympijského domu bude pro sportovce a návštěvníky olympiády zdarma, a to každý den od 9 do 21 hodin. Kromě odpočinkové zóny, info pointu pro účastníky i veřejnost a doprovodných aktivit organizovaných Českým olympijským výborem, partnery akce a kraje, se na venkovním pódiu umístěném před olympijským domem odehrají podvečerní medailové ceremoniály, během kterých převezmou sportovci medaile za své výkony. Na závěr olympijských her se zde uskuteční jejich slavnostní zakončení.

„Nosnou myšlenkou akce je společné ubytování většiny sportovců krajských výprav na jednom místě tak, aby se posílila soudržnost a propojení celé krajské výpravy. V olympijském domě bude ubytována část sportovců a vedoucích krajských výprav, kteří mají své závody přímo ve Špindlerově Mlýně, a také sportovci běžecký disciplín sportujících ve Vrchlabí,“ doplnil náměstek Štěpánek.  Ubytování sportovců v dalších městech je zajištěno převážně v krajských ubytovacích zařízení, a to v internátech středních škol.

Hry zimní olympiády dětí a mládeže se v Královéhradeckém kraji uskuteční od 22. do 27. ledna 2023. Jejich slavnostní zahájení bude v neděli 22. ledna na zimním stadionu v Hradci Králové. Po skončení programu se účastníci her rozjedou na svá ubytování do zimních středisek Krkonoš.