Kvůli opravám ve Zlíně čekají cestující změny v MHD

ZLÍN – Trolejbusy linky 11g nebudou dočasně zajíždět z točny Příluky na konečnou Za Kapličkou. Omezení čekají i autobusovou linku č. 32 v lokalitě Filmových ateliérů. Důvodem jsou stavební práce.

Kvůli stavebním pracím na plynovodu bude v období od 26. září do 31. října ulice Pekárenská ve Zlíně v úseku od křižovatky s ulicí Cecilka po křižovatku s ulicí Dolní Dědina zjednosměrněna. Trolejbusy 11g tak nebudou moct zajíždět na konečnou stanici Příluky-Za Kapličkou. Místo toho DSZO přidá nové spoje na autobusové lince 38, která vede na konečnou Za Kapličkou od Krajské nemocnice T. Bati.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po dobu uzavírky bude zrušen provoz trolejbusové dopravy linek 1 a 11 ze zastávky Příluky-Za Kapličkou v časech odjezdu v 7:01 (linka 1), 9:38 (linka 11), 14:08 (linka 1), 16:25 (linka 11) a 21:04 (linka 11). „Na točnu Příluky-Za Kapličkou zajistíme náhradní dopravu linkou 38. Z točny Za Kapličkou budou tyto přidané spoje linky 38 odjíždět v pracovní dny v 9:36 a 13:55 hodin. Ze zastávky Školní směr Za Kapličkou budou spoje odjíždět v 9:23, 13:42 a 16:22,“ vyjmenoval vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Rovněž nebude zajištěn spoj linky 1 v pracovní dny s odjezdem ze zastávky Příluky-Za Kapličkou ve 21:04 (linka 11 ve 20:52 z točny Příluku směr Za Kapličkou). O víkendu a svátcích po dobu stavebních prací na točnu Příluky-Za Kapličkou nepřijede žádný spoj MHD. Spoje, které zajížděly z centra Zlína na točnu Za Kapličkou, budou po dobu výluky označeny jako linka 11X a jízdu ukončí na obratišti Příluky-točna. „Provoz linky 38 nebude stavbou nijak dotčen. Také školní spoj linky 91 v 7:34 z konečné Za Kapličkou pojede standardně bez omezení,“ dodal dispečer.

Rekonstrukce Filmové ulice omezí MHD na Filmových ateliérech

Kvůli rekonstrukci se od 26. září do konce listopadu uzavře ulice Filmová, a to od křižovatky s ulicí Vrchy až po točnu na Filmových ateliérech. Během stavebních prací se vozy MHD nedostanou k zastávkám Filmové ateliéry a Filmové ateliéry-točna, většina spojů proto jízdu ukončí na provizorním obratišti, které vznikne pod parkovištěm u krematoria.

Vozy DSZO budou moct projet Filmovou ulicí v pracovních dnech od ranního začátku provozu až do 8 hodin. Poslední spoj linky 32, který projede na Filmové ateliéry-točnu, je školní spoj s odjezdem v 7:47 z Náměstí Míru. Poslední spoj odjede z konečné Filmové ateliéry-točna do centra města v 7:56. Následně první spoj, který opět projede na točnu na Filmových ateliérech, bude mít odjezd z Náměstí Míru v 19:28, z Filmových ateliérů-točny odjíždí v 19:44.

Stavební firma zajistí kromě toho ještě průjezd jediného spoje v odpolední špičce. Jde o autobus, který zajišťuje mimo jiné dopravu zaměstnanců do firmy Noventis a který pak odváží školáky z Filmové školy do centra města. Odjezd z Náměstí Práce v 13:28 trasou přes Kudlov. Zpět jede z Filmových ateliérů-točny v 13:44 po trase přes Březnickou ulici.

Všechny ostatní spoje, kterých se dotýká výluka, budou zkráceny na provizorní točnu v autobusovém pruhu u parkoviště krematoria. Zde se otočí a po vyrovnání času se napojí na svůj jízdní řád. Stávající zastávka Lesní hřbitov bude v obou směrech zrušena a nahrazena pro nástup i výstup zastávkou v provizorní točně. Spoje linek 32K a 32F, které přijíždějí nebo dále pokračují na Kudlov, projedou provizorní točnou a vynechají úsek na Filmové ateliéry-točnu, tedy mezi zastávkami Kudlov-tiskárna a Lesní hřbitov pojedou přímo. Spoje linky 32F (Kudlov – Lesní hřbitov – Náměstí Práce) budou z provozních důvodů oproti standardnímu jízdnímu řádu o tři minuty uspíšeny.