VIDEO: Zloděj má štěstí na zajímavé finanční hotovosti v navštívených firmách

BRNO – Zajímavý lup získává na svých zlodějských výpravách do firem v Brně kriminalistům zatím neznámý šedesátník.

Muž, který oplývá pořádnou porcí drzosti, se v průběhu dne dostane do budovy obvykle dveřmi, a tam se vloudí do kanceláře nebo provozovny. Tu prohledá a odnese cennosti a převážně finanční hotovost. Šikovný zloděj si umí na zlodějské výpravě bez výrazného poškození otevřít i vstupní dveře. Tímto způsobem se na konci prázdnin dostal v Hněvkovského ulici v Brně do sídla tamní firmy. V otevřené kanceláři nejdříve našel klíče od příruční pokladny. Tu pohodlně otevřel a odcizil obálku s finanční hotovostí 5000 korun. Potom rychle zmizel. O několik dnů dříve odešel z Modřic se zajímavějším ziskem. Do budovy se dostal po překonání vstupních dveří. Pak už pohodlně prošel budovu a v jedné z místností ze stolu odcizil plastovou obálku s finanční hotovostí 25 tisíc korun v hotovosti. Podobně se choval při vloupání do sídla firmy v samém centru Brna. V tomto případě ale nic k odcizení nenašel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve všech popsaných případech činnost zloděje zachytily kamery bezpečnostního systému. Na nich se pohybuje asi šedesátiletý muž střední postavy vysoké asi 180 centimetrů, se šedými vlasy a vousy. Na sobě měl černou mikinu s dlouhým rukávem na nohou bílé sportovní boty a přes rameno tmavou tašku. „Kriminalisté se domnívají, že podobným způsobem zaútočil i v mnohdy neoznámených případech. Případné informace k totožnosti zloděje uvítají na tísňové policejní lince 158. Policie děkuje za spolupráci,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.