Růžový říjen v Obchodním domě podpoří zlínskou onkologii

ZLÍN – Obchodní dům Zlín se opět celý „oblékne“ dorůžova. Už za pár dní tu začne celoměsíční akce Růžový říjen, při kterém obchody i zákazníci podpoří onkologické oddělení zlínské nemocnice. Stejně jako při loňském prvním ročníku se symbolicky připojí i zlínští fotbalisté a hokejisté.

Říjen bývá tradičně po celém světě zasvěcen boji s rakovinou prsu, jeho symbolem se stala růžová stužka. Také letos v rámci akce Růžový říjen pošlou obchody a gastro podniky Obchodního domu Zlín z každého říjnového nákupu korunu na transparentní účet ve prospěch Krajské nemocnice Tomáše Bati. Některé obchody si připravily i speciální „růžovou“ nabídku. „Mimo to mohou lidé přispět na účet nemocnice také přímo, a to platbou přes QR kód nebo převodem. Návštěvníky k tomu budeme motivovat informační kampaní v obchodní pasáži,“ uvedla manažerka Obchodního domu Zlín Soňa Ondřejová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Akci podpoří také dva nejvýznamnější zlínské sportovní týmy – fotbalisté FC Trinity Zlín a hokejový klub PSG Berani Zlín. Ti Růžovému říjnu zasvětí doprovodný program jednoho z říjnových zápasů.

Výtěžek poputuje onkologickému oddělení, které má v plánu vybavit novou ambulanci. „V loňském roce jsme za výtěžek z Růžového října ve výši 115 tisíc 606 korun zakoupili ultrazvuk na zavádění nitrožilních vstupů, které usnadní podávání léčby a výživy pacientům,“ sdělila primářka oddělení MUDr. Markéta Pospíšková.