Silničáři na Vysočině před zimou finišují. Opravu obchvatu Brodu zahájí až příští rok

KRAJ VYSOČINA – Aktuálně probíhají v regionu opravy na devíti úsecích silnic 1. tříd. V sobotu 24. září uvedli silničáři do provozu most u Havlíčkova Brodu a v následujících týdnech zprovozní další stavby. Rekonstrukce silnice na severovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu odstartuje na jaře příštího roku.

V první polovině října silničáři zprovozní průtah a další most u Havlíčkova Brodu na silnici I/34 ve směru na Humpolec. „K 15. říjnu počítáme s tím, že do provozu uvedeme pravý jízdní pás silnice I/38 mezi dálnicí D1 a Jihlavou. Levý jízdní pás opravíme v následující stavební sezóně,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ještě na podzim odstartují v regionu další opravy. V pondělí 26. září přebírá zhotovitel opravu a stavbu úseků protihlukových stěn podél silnice 1/34 severovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu, psali jsme o tom zde. „Další stavbou, kterou plánujeme zahájit v prvním říjnovém týdnu, je sanace svahu na průtahu Stříbrnými Horami na silnici I/19, kde je třeba řešit opěrnou zeď. Opravu vozovky SV obchvatu H. Brodu, tedy 2,7 km dlouhý úsek silnice I/34, zahájíme nakonec v roce 2023,“ dodal mluvčí.