Studenti technického učiliště v Třemošnici mají nově zmodernizované učebny

CHRUDIMSKO – Studenti s profesní kvalifikací Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Třemošnici mají modernější dílny. Mezi stavební úpravy patřily i taková opatření, které přispěly k energetickým úsporám. Modernizuje se také truhlářská dílna.

„Jsem moc rád, že jsme za několik posledních let zvládli na škole realizovat významné investiční akce, které ji posunou zase o krok vpřed. Je to známka toho, že Pardubický kraj vnímá třemošnické učiliště jako důležitou součást vzdělávání zejména v technických oborech. Několik projektů je navíc ještě v plánu,“ sdělil radní města Josef Kozel. Nové dílny mají i stroje včetně příslušenství, jako soustružnický revolverový poloautomat CNC, CNC obráběcí centrum, frézky nebo soustruhy.

Je v plánu také rekonstrukce domova mládeže. Do konce roku dojde k výměně oken a otopného systému ve škole. Modernizace dílen vyšla na částku necelých deset milionů korun, značnou část nákladů ve výši osm a půl milionu korun pokryla dotace z evropských fondů. Na dokončovanou modernizaci truhlářské dílny se vynaložilo zhruba pět milionů korun, a to z krajských zdrojů.