Českokrumlovští policisté pátrají po totožnosti dvou svědků podvodu s penězi

ČESKÝ KRUMLOV – Policisté z obvodního oddělení v Českém Krumlově šetří případy podvodů, kterých se v provozovnách nabízejících občerstvení dopustil dosud neznámý pachatel. Svým podvodným jednáním vylákal z obsluhy víc peněž než měl ve skutečnosti dostat. Policisté hledají svědky, kteří se poznají na fotografiích z kamerového záznamu. 

O případu informoval policejní mluvčí Miroslav Šupík. „Způsob protiprávního jednání pachatele je takový, že po příchodu do provozovny si koupí zboží, které následně zaplatí bankovkou vysoké nominální hodnoty. Následně po obsluze požaduje rozměnění peněz, přičemž obsluze dá nejdříve bankovky menší nominální hodnoty, které mu následně obsluha vymění za jednu větší. Tu větší rozměněnou bankovku dá pachatel následně zpět k těm menším, které už mu obsluha rozměnila a opětovně žádá obsluhu o jejich rozměnění. Tímto podvodným způsobem z obsluhy vyláká větší obnos peněz, než který by měl ve skutečnosti dostat,“ popsal mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První z případů se stal 1. září 2022 okolo šesté hodiny večerní v pekařství NODES v ulici Budějovická číslo popisné 21 v Českém Krumlově-Domoradicích a druhý případ se stal dne 16. září 2022 mezi sedmou a půl osmou hodinou večerní v restauraci Zdroj na adrese Na Ostrově číslo popisné 86 v Českém Krumlově. U obou případů bylo jednání pachatele totožné.

V této souvislosti policisté pátrají po totožnosti dvou svědků, kteří se v prvním případě nacházeli na místě činu a mohli by tak pomoct s objasněním výše uvedeného jednání. „V případě, že muže na přiložených fotografiích poznáváte, obraťte se s vašimi poznatky na českokrumlovské policisty na služebně v Tovární ulici v Českém Krumlově nebo na telefonní lince 974 232 700, případně na lince tísňového volání 158,“ žádá policejní mluvčí. Přihlásit se mohou samozřejmě i sami svědci, kteří se na zveřejněných fotografiích poznají.

Poznáváte muže na fotografiích? Ozvěte se (zdroj Policie ČR)

„Dále v této souvislosti hledáme další případné poškozené, kteří se stali oběťmi podobného jednání,“ dodává Šupík.