Křižovatka “u Drápala” v centru Olomouce se dnes odpoledne otevírá pro auta a autobusy

OLOMOUC – S několikadenním předstihem byla dokončena oprava komunikací na křižovatce třídy Svobody a Havlíčkovy ulice u okresního soudu v Olomouci, které místní říkají “u Drápala”. Ještě dnes odpoledne bude na křižovatce obnoven provoz pro motorová vozidla. Ve čtvrtek ráno se k němu přidají také tramvaje.

Oprava komunikací na křižovatce třídy Svobody a Havlíčkovy ulice u okresního soudu v Olomouci, které místní říkají “u Drápala”, byla dnes dokončena. „Dnes dopoledne byl vydán kolaudační souhlas, už dnes odpoledne se začalo s odstraňováním dopravního značení a brzy bude spuštěn provoz,“ uvedl olomoucký primátor Mirek Žbánek. Tramvaje se pak na tuto trať, spojující centrum s Novou Ulicí, vyrazí ve čtvrtek ráno.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uzavírka křižovatky měla původně trvat až do 30. září. Dnešní, respektive čtvrteční spuštění provozu bylo výsledkem tlaku radnice na zhotovitele. „Dohodli jsme se se stavební firmou, že opravy uspíší tak, aby mohla být křižovatka plně průjezdná pro automobilovou dopravu i pro tramvaje v době konání podzimní etapy Flory Olomouc,“ vysvětlil investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major. Květinová výstava se koná od čtvrtku 29. září do neděle 2. října.