Opilec na skútru nabídl policistům úplatek šest tisíc

PRAHA – „Už to nikdy neudělám,“ sliboval opilý muž policistům, které na sebe upozornil svou šílenou jízdou v pražských ulicích. Z muže byl cítit alkohol, testy ukázaly 1,5 promile. Pokusil se policistům nabídnout i úplatek šest tisíc korun za to, že ho pustí a on půjde spát. Hrozí mu až šest let ve vězení.

Policie si opilého řidiče všimla v polovině září kolem půlnoci v Pelléově ulici v Praze 6. „Než ho zastavili, stačil ještě projet jednosměrku v protisměru a na světlech po zastavení málem ze skútru spadnul. Z muže byl od začátku kontroly cítit alkohol, což potvrdila dechová zkouška s výsledkem bezmála jeden a půl promile alkoholu v dechu,“ ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Richard Hrdina. Šestatřicetiletý muž přiznal, že měl před jízdou několik piv, ale slíbil, že už to nikdy neudělá a půjde si lehnout.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté na jeho sliby nedali a chtěli muže zadržet. Řidič se rozhodl situaci vyřešit po svém a nabídl jim šest tisíc výměnou za svobodu. „Hlídka muže opět poučila, že by se tím dopustil dalšího trestného činu podplácení, což on vůbec nereflektoval a snažil se policisty přesvědčit, aby si vzali peníze a nechali ho být,“ dodal mluvčí. Muži hrozí až 6 let v base.