Opilec se lekl strážníků a přistál s autem na kolejích

BRNO – V noci na sobotu projížděl řidič Mendlovým náměstím, když si všiml hlídky, zazmatkoval a vjel na koleje a navíc do zákazu vjezdu. Dechová zkouška přinesla hodnotu přes 2 promile.

Hlídka kontrolující okolí náměstí si všimla škodovky, které, i když byla noc, svítila jen denní světla a zadní část vozu nebyla osvětlená vůbec. Řidič byl na hlavní a měl přednost, jakmile ale zahlédl strážníky, zpomalil a rozmýšlel se, kudy se vydat. Nakonec najel na tramvajový pás přímo do zákazu vjezdu. „Auto jsme zastavili a vyzvali řidiče k předložení dokladů. Jeho problémy s artikulací naznačovaly, že by mohl být pod vlivem alkoholu,“ říká Markéta Skřivánková, mluvčí městské policie. To potvrdil sám řidič, který přiznal, že před jízdou měl několik piv. Dechová zkouška přinesla hodnotu přes dvě promile, případ si proto převzala republiková policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.