Video: Po dálnici si frčel 227 km/h

KRÁLOVÉHRADECKO – Dálniční policisté z Jaroměře se o uplynulém víkendu zaměřili nejen na nejvyšší dovolenou rychlost na dálnici D11, ale i na dodržování dopravního značení na silnici mezi obcemi Dolany a Krabčice, kde probíhá stavba obchvatu Jaroměře. Načapali nejen chvátajícího šoféra BMW, ale i další hříšníky.

V neděli odpoledne na 106. km dálnice D11 ve směru jízdy na Hradec Králové, byla 34letému řidiči BMW naměřena rychlost 227 km/h. policisté provedli s řidičem dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. Řidič se sám ke svému přestupku rychlé jízdy doznal, nyní ho ve správním řízení čeká pokuta od 5 do 10 tisíc korun a zákaz řízení od 6 měsíců do 1 roku.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V souvislosti se začátkem stavby obchvatu Jaroměře se dále policisté dálničního oddělení zaměřili na uzavřenou komunikaci mezi obcemi Dolany a Krabčice, kde za víkend uložili pět desítek pokut v příkazním řízení. Přestupci zde porušovali dopravní značku č. B 11, tedy zákaz vjezdu všech motorových vozidel,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V místech se zákazem vjezdu projížděl v sobotu odpoledne opilý cizinec vozidla Volkswagen. Při dechové zkoušce nadýchal 0,39 promile. Za jeho prohřešek mu byla uložena kauce 10 tisíc korun, tu na místě zaplatil. Dále přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.