Muž se zákazem řízení se rozhodl prorazit policejní zátaras, zastavila ho až střelba

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Ani policejní zátarasy nezastavily agresivního řidiče, který se chtěl vyhnout silniční kontrole. Divoká honička tak skončila havárií a varovnými výstřely. Mladý muž přitom neměl za volantem vůbec co dělat.

Valašskomeziříčtí policisté chtěli v pondělí odpoledne na ulici Masarykova ve Valašském Meziříčí zkontrolovat řidiče osobního automobilu značky Volkswagen. Ten však na pokyny k zastavení nereagoval a začal policejní hlídce ujíždět. „Policisté se rozhodli ujíždějícímu vozidlu udělat zátaras na nedalekém kruhovém objezdu. Řidič volkswagenu však zastavit nehodlal, úmyslně do služebního automobilu narazil a zátaras prorazil,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Agresivní řidič následně z místa nehody odjel ve směru na Nový Jičín a asi po třech kilometrech havaroval. „Při následném pokusu o útěk jej dostihli zasahující policisté, kteří při zákroku použili i varovné výstřely. Po ztotožnění zadržené osoby policisté zjistili, že šestadvacetiletý řidič z Novojičínska má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel,“ sdělil Jaroš.

Kromě porušení zákazu řízení je mladý muž nyní podezřelý i z násilí proti úřední osobě. Za to mu hrozí až šest let za mřížemi.