Nahlédněte do nepřístupných sklepů nebo půdních prostorů Nového pivovaru s Davidem Vávrou

LITOMYŠL – Zajímá vás městská architektura a chcete prozkoumat litomyšlské chrámy nebo nepřístupné sklepy Nového pivovaru? Vydejte se na světový den architektury, který proběhne první říjnový víkend.

ArchiMyšl letos představí městskou architekturu z různých úhlů pohledu. Ukáže vám půdní a suterénní prostory a kromě oblíbené projížďky městem navštívíte také podzemních paláce nebo zdařilé půdní rekonstrukce. „Plejádu komentovaných prohlídek po svých architektonických klenotech i setkání s architekty nabídne Litomyšl tradičně první říjnový víkend. Hned na začátku svítí v programu setkání s architektem a hercem Davidem Vávrou. Nejen o šumné Litomyšli bude vyprávět během pátečního podvečera. Procházky (s) městem provedou návštěvníky po architekturkách – drobných, leč výrazných stavbách ve veřejném prostoru,“ uvedla vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu města Michaela Severová. Na komentovaná projížďku po stavbách moderní architektury s architektkou Zdeňkou Vydrovou můžete vyrazit od pomníku Bedřicha Smetany, a to v sobotu v jednu hodinu odpoledne. Ještě před ní zve městská galerie na rodinný workshop Dřevo v rukou architekta.

Piaristický chrám s průvodcem je možné navštívit během speciální noční prohlídky, v neděli pak u jeho dveří začne architektonická prohlídka celého zámeckého návrší. Informace o rezervacích, časech prohlídek a kompletní program najdete v přiloženém programovém plakátu zde .