Nehoda kamionu několik hodin blokovala trasu z Prachaticka ke státní hranici

PRACHATICKO – Ve středu v odpoledních hodinách vyjížděli policisté k nehodě kamionu na velmi frekventované trase k státní hranici se Spolkovou republikou Německo. Jeho řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel mimo silnici, kde narazil do svodidel. Silnice byla několik hodin uzavřená a policisté odkláněli dopravu po vedlejších silnicích.  

Nehoda se stala před jednou hodinou odpolední na silnici I/4 u obce Kubova Huť. „Na místě policisté zjistili, že řidič nákladního vozidla tovární značky DAF jel mezi obcemi Korkusova Huť a Kubova Huť, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem nákladu a povětrnostním podmínkám, vjel vpravo mimo silnici, kde narazil do kovových svodidel. Při nehodě se nikdo nezranil, pouze k hmotné škodě na vozidle a silničním tělese,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z důvodu zablokování silnice byl průjezd zcela znemožněn. Policisté odkláněli dopravu po vedlejších komunikacích a to až do desáté hodiny večerní.

Nehoda kamionu několik hodin blokovala trasu z Prachaticka ke státní hranici (zdroj Policie ČR)
Nehoda kamionu několik hodin blokovala trasu z Prachaticka ke státní hranici (zdroj Policie ČR)

Policisté připomínají, že s počátkem podzimního času lze předpokládat, že jízdy ve vyšších oblastech kraje – Prachaticko a Českokrumlovsko, bude pro těžší vozidla komplikovanější, častý déšť a spadané listí může vytvářet kluzký terén, proto přizpůsobte jízdu svým schopnostem a stavu povětrnostních podmínek.