V jihlavské nemocnici má vzniknout nový pavilon a parkovací dům

JIHLAVA – Projekt nového pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče a výstavba parkovacího domu v Jihlavě je aktuálně největší krajskou investicí do zdravotnictví. Vzhledem k tomu, že kraj zatím nezná projektanta, výstavba by mohla začít nejdříve za dva roky.

Nový pavilon bude pětipodlažní, se dvěma křídly propojenými pochůzkovými rampami. „Počítá se s tím, že sem bude přemístěn ambulantní provoz rehabilitačního oddělení, provoz hemodialýzy, oční oddělení vč. samostatného operačního traktu, bude zde rehabilitační lůžková část, geriatrická rehabilitace, návazná péče i paliativní péče – studie počítá až s 134 lůžky a 24 vyšetřovnami,“ uvedla tisková mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Parkovací dům bude čtyřpodlažní, se čtyřmi stovkami parkovacích míst. Chybět nebude schodiště pro pěší a výtah. Na nejvyšším patře vznikne částečné zelené zastřešení.

Do staré budovy rehabilitace plánuje nemocnice přemístit své ředitelství. Do prostor, které se díky tomu uvolní, bude umístěna lůžková část. „Část přízemí budovy stávající rehabilitace chce nemocnice nabídnout k pronájmu stomatologům, kteří by chtěli otevřít ambulanci a nemají prostory. Diskutovány jsou i varianty, kdy by mohla dílčí část objektu sloužit jako ubytování pro zaměstnance nemocnice,“ doplnil náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Projektanta obou objektů bude kraj znát nejdříve v prosinci letošního roku. Podle informací radního Kraje Vysočina Karla Janouška bude pak cca 1,5 roku trvat příprava všech potřebných dokumentů.