Za jeden den státního svátku zajistili jihomoravští policisté 333 migrantů

BŘECLAV, HODONÍN – O půlnoci ze středy na čtvrtek začaly kontroly na hranicích Jihomoravského kraje se Slovenskem v souvislosti se zvýšenou migrací cizinců přes tuto hranici.

O vyhlášení tohoto opatření vládou v důsledku mnohonásobně zvýšené migrace cizinců přes hranice se Slovenskem jsme psali v článku. Za úterý policisté na jižní Moravě zajistili 194 cizinců. Ve středu jihomoravští policisté k 13. hodině zajistili už 265 migrantů. Krátce po poledni byla při namátkové kontrole na dálnici D2 u slovenských hranic zastavena dodávka, ve které se tísnilo 31 migrantů. Převaděč byl na místě zadržen. Zajištěné cizince policisté autobusem převezli na registrační místo v Břeclavi. Konečný  počet odhalených migrantů, které během státního svátku zajistili jihomoravští policisté, je 333.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hraniční přechod Hodonín-Holíč navštívil o půlnoci ze středy na čtvrtek policejní prezident Martin Vondrášek spolu s ministrem vnitra Vitem Rakušanem. Novinářům poskytli aktuální informace přímo z jednoho z 27 míst, kde budou hraniční kontroly zavedeny. „Od 29. září 0:00 hodin dojde k dočasnému obnovení kontroly na hranicích se Slovenskou republikou. Prosíme, buďte při trpěliví, nezapomeňte si cestovní doklad a zjistěte si předem potřebné informace třeba na našich stránkách,“ uvedlo ministerstvo vnitra na twitteru. Myslete na to, že překročit hranice jde jen na stanovených místech. Seznam najdete na online mapě. „Překročení státní hranice mimo určená místa po dobu znovuzavedení ochrany hranic je přestupkem, za který lze po jeho projednání uložit pokutu do 50 tisíc korun, příkazem na místě lze uložit pokutu do výše do 5 tisíc korun,“ doplnilo ministerstvo na své stránce.