Cyklistka utrpěla těžké zranění po střetu se Škodou Superb

HRADECKO – K bouračce došlo tento čtvrtek v osm hodin ráno na silnici III. třídy v katastru Hradce Králové. Osmatřicetiletá cyklistka nedala zřejmě osobnímu vozidlu přednost v jízdě, a tak došlo k neodvratitelnému střetu. Přesné okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

„K nehodě došlo pravděpodobně tak, že cyklistka jedoucí od Stěžer směrem na Hradec Králové po účelové komunikaci, která vede souběžně vedle silnice III/32438 nad dálnicí D11, při vjíždění na komunikaci a přejíždění dvou jízdních pruhů nedala přednost 18letému řidiči superbu jedoucím ve stejném směru,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vlivem střetu žena spadla na silnici a její kolo bylo doslova odmrštěno na protijedoucí osobní auto značky Škoda Octavia, které řídila 46letá řidička. Superb skončil mimo komunikaci na poli. Cyklistka utrpěla těžké zranění, nikdo jiný se nezranil. Policisté provedli u řidičů aut dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. U cyklistky z důvodu zranění byl nařízen odběr krve.

Na Škodě Superb je odhadnuta škoda na 90tisíc, na octávii 30 tisíc a na jízdním kole 10 tisíc korun.