Na Akademickém náměstí vznikne parkovací dům

BRNO – U výškových budov na Šumavské na takzvaném Akademickém náměstí vznikne parkoviště a parkovací dům, které pojmou 613 aut. Revitalizaci prostoru doplní výsadba dřevin a vodní prvek.

Parkoviště a parkovací dům nabídne 613 míst, venkovní plocha bude v režimu rezidentního parkování zóny B. „ Díky revitalizaci celého prostoru a výsadbě zeleně včetně zelené střechy na parkovacím domě navíc dojde k zatraktivnění celé lokality,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Venkovní parkoviště bude sloužit jako parkování pro návštěvníky, podél ulic Pod Kaštany a Veveří vzniknou aleje stromů. U křižovatky těchto ulic přibude na náměstíčku vodní prvek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Parkovací dům bude mít dvě části, první hromadná garáž nabídne dvě podzemní a čtyři nadzemní podlaží, druhá část je vyhrazena pro kanceláře magistrátu. Vozidla na LPG/CNG budou parkovat na střeše a je pro ně určeno 42 míst. Zbytek střechy bude zatravněn. Součástí domu je i trafostanice pro nabíjení elektrických automobilů. Celková částka pro výstavbu je určena na více než 370 milionů, hotovo by mohlo být koncem příštího roku.