Už zítra proběhne 13. ročník Sirius Voříškiády

HRADEC KRÁLOVÉ – Milovníci psů se mohou zúčastnit zajímavé akce, na které uvidí nejen soutěžní přehlídku čtyřnohých kamarádů, ale také ukázku výcviku jejich poslušnosti a dovedností, to však zdaleka není všechno. Akci bude moderovat Majka Schillerová, předsedou poroty bude Bohuš Matuš.

Tato soutěžní výstava psů je rozdělena do tří váhových kategorií: do 10 kg, od 11 do 20 kg a nad 20 kg. Přejímka s platným očkovacím průkazem je od 8.30 do 9.45 hodin. Ještě stále se můžete se svým pejskem registrovat na emailu, nebo přímo na místě.  Vítězové v jednotlivých kategoriích obdrží hodnotné ceny ve formě kvalitního krmiva, dále pak poháry, diplomy a řadu dárků od partnerů akce.  Celkový vítěz bude zapsán navíc na velký putovní pohár.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Jsme velice rádi, že pozvání a roli předsedy přijal pro letošní rok populární zpěvák Bohuš Matuš. Ten, společně s ostatními členy poroty a partnery akce, bude mít velice nelehký úkol. Řada pejsků se totiž pyšní mnohdy zajímavými dovednostmi. Několik přihlášených čtyřnohých miláčků pochází mimo jiné i z různých útulků a zařízení z ČR,“ láká na akci za organizátory Majka Schillerová.

Vše proběhne v sobotu 1. října od 10 do 17 hodin. Program pořadatelé nachystali opravdu zajímavý. V přestávkových blocích se můžete podívat na sportovní kynologii a nebudou chybět ani další aktivity s pejsky. Pro všechny soutěžící i nesoutěžící přítomné pejsky je připravena tradičně i volně přístupná překážková dráha agility. Ta je pro ně vždy velkým lákadlem.

Letos poprvé se budou moci pejskové občerstvit také ve speciální pestauraci. Po celou dobu konaní akce bude k dispozici i veterinární poradna a na místě bude i stánek Krajského ředitelství Policie ČR Hradec Králové. Nudit se nebudou ani děti. K dispozici budou mít řadu zábavných atrakcí a připraveny jsou pro ně i soutěže o ceny. Velkou prezentaci budou mít mimo jiné také RC trucky. Ty přilákají určitě malé i velké diváky.

Součástí Hradecké Sirius Voříškiády je také umísťovací výstava psů. Snad jako každý rok, se najde nový domov pro několik opuštěných pejsků z různých záchranných zařízení.  Někteří psi k adopci budou po celý den na místě a budou se těšit na nové páníčky.

Spolupořadatel akce Zverimex Sirius přichystal pro návštěvníky opět velkou výherní tombolu. Pro depozitum Tety v akci, Dočasky Sezemice- Dražkov a azylový dům Áji Charouzové mohou návštěvníci koupit nebo přinést krmení, hračky, dobroty, vyřazené pelíšky, vodítka a také textilie, ložní prádlo, deky a další. Vše si odvezou přímo z akce domů majitelé těchto zařízení pro své svěřence.

Akce se koná za každého počasí, buď na vnějším parkovišti Orlice park shopping, nebo v prostorách zastřešeného parkoviště.