Uzavírka v Jaroměřicích končí. Průtahem začnou od soboty opět jezdit řidiči

JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU – Průtah městem Jaroměřice nad Rokytnou, který procházel několik měsíců opravami, bude od soboty 1. října zase v provozu. Další úsek začnou silničáři opravovat příští rok.

Práce na 840 metrů dlouhém úseku silnice II/152, od benzínové pumpy po křižovatku se silnicí II/360 před městským úřadem, odstartovaly začátkem června letošního roku. V jejich průběhu museli dělníci řešit komplikované odvodnění i opravu kanalizace v ulici Dobrovského. Nyní už je téměř hotovo.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Město Jaroměřice nad Rokytnou bude ještě v průběhu měsíce října pokračovat v pracích na vlastním veřejném osvětlení a na chodníku, který usnadní chodcům přístup k benzinové pumpě a pohyb v okolí křižovatky s ulicí Kaunicova,“ uvedla Eva Neuwirthová z odboru sekretariátu hejtmana Kraje Vysočina. Provoz na silnici by to však nemělo nijak omezit.

Stavební práce se v příštím roce přesunou na zbývající úsek silnice II/152 směrem na Hrotovice, a to včetně mostu přes Štěpánovický potok v ulici K Ráji.

Náklady na první etapu dosáhly 13,5 milionu korun, druhá etapa o délce přibližně 700 metrů bude stát 30 milionů korun. Tyto částky uhradí ze svého rozpočtu Kraj Vysočina. Vybudování chodníků, veřejného osvětlení a zastávkových pruhů na ulici Dobrovského zaplatí město Jaroměřice nad Rokytnou.

Foto: Kraj Vysočina