VIDEO: Na hranicích se policisté nezastaví. Zadrželi další převaděče na přechodu Lanžhot

BŘECLAV, HODONÍN – Rušnou noc mají za sebou policisté kontrolující státní hranici se Slovenskem. Během čtvrtka do půlnoci odhalili 247 osob, které se nelegálně pokusily překročit státní hranici.

Zadržení cizinci byli se v drtivé většině Syřané. „Zadrželi jsme 11 převaděčů, se kterými jsme zahájili úkony trestního řízení. Od páteční půlnoci už jsme zajistili 80 migrantů a 8 převaděčů,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala. Nejrušněji bylo na přechodu Lanžhot. Krátce po půlnoci tam policisté kontrolovali tři osobní vozidla, ve kterých převaděči převáželi celkem 19 migrantů. Převaděči byli eskortováni k výslechu a dalším úkonům, migrantům byl odepřen vstup na území České republiky. Po čtvrté hodině ranní kontrolovali policisté na Lanžhotě čtyři osobní auta, ve kterých se tísnilo 34 migrantů uvádějících syrskou státní příslušnost. „I jim byl odepřen vstup na území České republiky. S převaděči aktuálně provádíme úkony trestního řízení,“ doplnil Vala. Po sedmé hodině ráno zadržely devátého převaděče také hlídky v Hodoníně. V osobním autě se tísnilo 9 migrantů ze Sýrie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.