Oblíbené hřiště ve Vodní se rozrostlo o balanční dráhu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Novou příležitost k dovádění mají po prázdninách děti ve Valašském Meziříčí. Na hřišti v ulici Vodní přibyl herní prvek, který prověří rovnováhu malých návštěvníků.

Vyhledávaný areál se letos rozrostl už o několik novinek. „K těm nejvýraznějším určitě patří lanovka a teď nově i balanční dráha. Děti si díky ní mohou zdokonalit práci s rovnováhou a celkovou motoriku. Dlouhodobě se totiž na hřišti snažíme instalovat herní prvky, které podporují také různé pohybové a vzdělávací aktivity,“ prozradila místostarostka Yvona Wojaczková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dětským hřištěm v ulici Vodní nově vede i naučná stezka Velký život malých živočichů, která je společným přeshraničním projektem Muzea regionu Valašsko a Domu kultúry v Čadci. Připomíná zde význam medonosných rostlin ve městě a krajině nejen pro včely a další hmyz, ale také pro člověka. Dalších sedm zastavení bude nainstalováno v areálu kostela Nejsvětější Trojice, který aktuálně prochází revitalizací.

Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí