Řidič kamionu usnul a narazil do kamionu před sebou. Nehoda zablokovala dálnici na Vyškov

PROSTĚJOV – Vážná nehoda se stala včera krátce před 19. hodinou na dálnici D46 v Prostějově ve směru na Vyškov. Podle policie 52letý řidič kamionu usnul a narazil do kamionu před sebou. Řidič zůstal zaklíněný ve zdemolované kabině, vyprostit ho museli hasiči. Dálnice byla ve směru na Vyškov až do 23. hodiny neprůjezdná. 

Vážná nehoda dvou plně naložených kamionů se stala včera večer krátce před 19. hodinou na dálnici D46 v Prostějově ve směru na Vyškov. “Podle dosavadního šetření 52letý řidič nákladního vozidla Daf jedoucí po dálnici D46 ve směru od obce Prostějov na Brno na 23. km zřejmě vlivem únavy usnul a narazil do nákladní soupravy jedoucí stejným směrem,” objasnil příčinu nehody policejní mluvčí Libor Hejtman. Zraněného řidiče museli za zdemolované kabiny vyprostit hasiči.  “Využili jsme hydraulické nástroje, a to konkrétně nůžky a rozpínáky, kterými jsme mu uvolnili nohy zpod palubní desky. Poté jsme jej na páteřní desce předali do péče záchranářům ZZS a asistovali jsme jim při transportu do sanitního vozu,” popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle policie nebyl žádný z řidičů pod vlivem alkoholu. Policisté odhadli celkovou škodu na vozidlech na 1,8 milionu korun, z toho na jízdní soupravě Daf 1,3 milionu. Nehoda se stala na 23. kilometru dálnice v místě, kde je provoz sveden pouze do jednoho jízdního pruhu pro každý směr. Směr Olomouc – Vyškov byl proto zcela uzavřený. Dálnici se podařilo zprovoznit krátce před třiadvacátou hodinou.