Práce na jihlavském přivaděči finišují. Od poloviny října budou v provozu oba jízdní pásy

JIHLAVA – Pravý jízdní pás přivaděče z dálnice D1 na Jihlavu uvedou silničáři v polovině října do režimu předčasného užívání stavby. Až do jara, kdy odstartují opravy levého pásu, budou řidiči jezdit obousměrně bez omezení.

Na jihlavském dálničním přivaděči na sinici I/38 probíhají dokončovací práce. „V sobotu 1. října dokončil zhotovitel pokládku obrusné konstrukční vrstvy a v současné době probíhá instalace vodorovného a svislého dopravního značení a dokončuje se krajnice spolu s částí zádržného systému,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Martin Buček.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Pokud nenastanou zásadní komplikace, plánují silničáři opravenou část zprovoznit v průběhu soboty 15. října, kdy bude zároveň otevřen exit 112 z D1 ve směru od Prahy a větve všech mimoúrovňových křižovatek obsluhující pravý jízdní pás. Během následujících měsíců zde budou řidiči jezdit oběma směry v obou jízdních pásech bez jakéhokoliv omezení. „Technika a lidé se sem vrátí až na jaře příštího roku, kdy zahájíme opravu levého jízdního pásu přivaděče,“ dodal mluvčí.

Foto: ŘSD ČR
Foto: ŘSD ČR