Autobus s dětmi v příkopě a náraz auta do stromu. Hasiči měli ve středu co dělat

PARDUBICKÝ KRAJ – Včerejší den se nesl ve znamení nehod. Hasiči odstraňovali následky nehody řidiče, který na silnici mezi obcemi Borová a Polička autem brzy ráno narazil do stromu. V ranních hodinách také dvě jednotky hasičů pomáhaly dětem, se kterými autobus v Brněnci sjel do příkopu.

Po půl osmé ráno přišlo oznámení o tom, že řidič skončil svou jízdu autem ve stromě. „ Hasiči pomáhali s ošetřením zraněného řidiče a poté ho transportovali do sanitního vozu. Dále zajistili vozidlo proti vzniku požáru a zamezili i úniku provozních kapalin,“ sdělila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v ranních hodinách u nehody autobusu v Brněnci, části obce Moravská Chrastová. Autobus na místě sjel částečně do příkopu. „Uvnitř cestovalo šest dětí. Zajistili jsme nejmenším cestujícím tepelný komfort a zajištěn byl díky dobrovolné jednotce i jejich převoz na ta správná místa,“ řekla Horáková. Následně hasičům trvalo dvacet minut vyprostit autobus. Krátce po deváté hodině byla akce ukončena.