Muž na Domažlicku řídil opakovaně pod vlivem drog

DOMAŽLICKO – Bohužel častým problémem na našich silnicích jsou řidiči, kteří za volant svých aut usedají pod vlivem drog. Ne jinak tomu bylo i v následujícím případě, kdy mladík se tímto způsobem prohřešil hned dvakrát po sobě v krátkém intervalu.

Dne 20. září v ranních hodinách v Domažlicích policejní hlídka zastavila dvaadvacetiletého řidiče auta tovární značky Seat Toledo. V rámci silniční kontroly se mladík podrobil testu na návykové látky, který ukázal pozitivní výsledek na přítomnost látky amfetamin. Bohužel, tento muž si ze svého negativního chování nevzal ponaučení. Domažličtí policisté ho zastavili a kontrolovali o pět dní později v obci Havlovice a tentokrát u něj test na přítomnost drog prokázal pozitivní výsledek na amfetamin i THC.

V obou případech se řidič podrobil lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení spojenému s odběrem biologického materiálu. „Policisté na základě doručených výsledků z provedených imunochemických vyšetření odebraných vzorků biologických materiálů, kdy u řidiče byly prokázány amphetaminové deriváty a cannabinoidy, zahájili dne 6. října 2022 úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se nadále zabývají,“ sdělila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.