Nepolepšitelný recidivista kradl v obchodním domě. Měl ale smůlu

JIHLAVA – Hlavně nenápadně, tak nějak nejspíš uvažoval muž z Písecka, když se ve středu dopoledne pokoušel odcizit zboží v jihlavském obchodním domě. S plnými kapsami chtěl proklouznout bez placení, všímavé ostraze ale neunikl.

V obchodním domě na ulici Havlíčkova v Jihlavě se ve středu 5. října po deváté hodině dopoledne pohyboval devětatřicetiletý muž. Nakupovat ale nepřišel. „Bonbony a prací kapsle vyndal z obalů a uložil do oblečení, chtěl je poté odnést bez zaplacení. Odcizil zboží na necelých 500 korun,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Zloděje se všiml pracovník ostrahy a přivolal policejní hlídku. „Policisté zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, v létě byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí. Zadržený muž je nyní podezřelý z trestného činu krádeže. Případ řeší policisté ve zkráceném přípravném řízení.