Zpitý Bulhar zaútočil na tramvajáky, dostal za to pepřákem do obličeje

BRNO – Velkou duchapřítomnost prokázali řidiči tramvaje, na které zaútočil opilý cestující. Aby odvrátili blížící se katastrofu, jeden z nich se ubránil pepřovým sprejem.

Na konečné stanici v Bystrci se do křížku dostali dva řidiči dopravního podniku s bulharsky hovořícím mužem. Jeden ze šoférů ho požádal, aby z tramvaje vystoupil, ten se na něj ale začal vztekat. Na pomoc mu proto přišel jeho kolega, kterého se Bulhar pokusil udeřit pěstí. První řidič použil v sebeobraně pepřový sprej, který cizinci nastříkal do tváře. Strážníci zkontrolovali podezřelého, ze kterého byl na míle daleko cítit alkohol. Muž kolem sebe plival, slzel a vzlykal, proto mu nabídli ošetření a opláchnutí štiplavé látky. Když se k němu sehnuli, pokusil se jednoho z členů hlídky kopnout, pak se postavil a chtěl ho udeřit do obličeje. „Oběma útokům se muž zákona pohotově vyhnul a poté agresora spoutal. Test na alkohol ukázal hodnotu 2,5 promile,“ dodává tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Muž putoval na ošetření do nemocnice a hrozí mu pokuta dvacet tisíc.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.