Drama v rodinném domě v Brně: Při požáru hasiči zachránili seniora, byl v bezvědomí

BRNO – V pátek po třetí hodině ráno hasiči z požárem zasaženého domu v Brně na Kuřimské ulici zachránili seniora. Vážně zraněný skončil v péči záchranářů.

Ve 3.16 hodin přijalo operační středisko hasičů informaci o požáru v rodinném domě v Brně na ulici Kuřimská. K požáru vzápětí vyjely čtyři hasičské jednotky. Do domu, ze kterého stoupal tmavý kouř, vnikli hasiči násilím oknem. Uvnitř našli bezvládného seniora, kterého vynesli ven a předali do péče posádce záchranné služby. „Ze zakouřeného domku vynesli hasiči muže staršího věku, který byl v bezvědomí a nedýchal. Zdravotníci seniora resuscitovali a podařilo se obnovit jeho životní funkce. Zaléčeného pacienta na řízené ventilaci pak transportovali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Požár se podařilo uhasit jedním vodním proudem. Velitel zásahu si na místo povolal odchytovou službu pro psa, který utekl před požárem na zahradu. „Hlídka odchytové služby městské policie na žádost hasičů zajistila v domě vyděšeného psa. Ukrýval se ve sklepě, stres se u něj projevoval agresí, ale strážník ho během hasičského zásahu šetrně odchytil a převezl do našeho útulku. Tam si přibližně pětiletého křížence převzal odborný personál. Pes se podle všeho nenadýchal kouře. Péče specialistů mu ale přijde velmi vhod. Byl poněkud zanedbaný, o čemž na první pohled svědčila i silně dredatá srst. Jedná se pravděpodobně o křížence jorkšíra s jezevčíkem,“ vysvětlil mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Zásah hasiči ukončili v 5.00 hodin. Pokračuje vyšetřování příčinu vzniku požáru a vyčíslení vzniklé škody.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.