Národní muzeum zve na komentovanou prohlídku expozice Okna do pravěku

PRAHA – Národní muzeum zve na komentovanou prohlídku jedné z nejmodernějších paleontologických expozic v Evropě, která vás seznámí s rozmanitostí života v pravěku. Zájemci mohou v jednotlivých sálech nahlédnout pod hladinu prvohorního a druhohorního moře, do třetihorních lesů nebo na pláně poslední doby ledové. Kromě zkamenělin nechybí velkoformátové rekonstrukce pravěkých zvířat, třeba jediného českého dinosaura nebo oblíbených mamutů. Expozice je vhodná i pro rodiny s dětmi od 6 let.

V expozici Okna do pravěku můžou zájemci ve čtyřech výstavních sálech obdivovat jedinečné exponáty, které představují světové milníky v poznání historie života na Zemi a to z dob od prvohor až po čtvrtohory. Návštěvníci se seznámí s prvohorními živočichy prvně popsanými Joachimem Barrandem nebo uvidí vzácnou nejstarší suchozemskou rostlinu světa Cooksonia barrandei, která pochází z doby před čtyřmi sty třiceti miliony let.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K vidění jsou i jedni z nejstarších známých plazů, třeba druhohorní mořské mosasaury a podíváte se do očí zatím našemu jedinému českému dinosaurovi Burianosaurovi augustai nebo děsivě vyhlížejícímu šavlozubému tygrovi. Zjistíte také, že naše území bylo svědky sopečné činnosti a vzniku různých jezer i močálů. V samotném závěru expozice vás pak uvítá mamut s malým mamuťátkem v životní velikosti a prohlédnete si originální kostru srstnatého nosorožce, který, jak sami zjistíte, rozhodně nechce zůstat zavřený jen ve vitríně.

Setkání zájemců o prohlídku s lektorem proběhne před vstupem do expozice v 1. patře Historické budovy Muzejního komplexu Národního muzea. Časy prohlídek: 11.00, 13.00, 15.00, 16.00 hod. Vstupné stojí 50 korun + cena běžné vstupenky do muzea. Vstupenku je možné zakoupit on-line nebo na pokladně.