Opilá řidička ukončila svou jízdu nárazem do zdi

RYCHNOVSKO – O tom, že alkohol za volant nepatří, asi nikdy neslyšela sedmačtyřicetiletá řidička osobního auta vozidla Nissan Almera, která bourala tuto středu v Borohrádku. Teď se může těšit na tučnou pokutu, zákaz řízení, nebo až rok za mřížemi.

Žena narazila pravou přední částí vozidla do cihlové zdi. Policisté ji vyzvali k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Ta napoprvé ukázala hodnotu 2,28 promile a na podruhé 3,12 promile. Hlídka zakázala ženě další jízdu a odebrala jí řidičák.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Jak ukazují výzkumy, alkohol se podepisuje na způsobu řízení. Již při překročení hranice půl promile začíná převažovat negativní vliv na lidský organismus. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění. Zvýšená míra v krvi řidiče způsobuje tunelové vidění,“ varuje před usedáním za volant pod vlivem alkoholu policejní mluvčí Lucie Konečná.