Podpořte domácí hospicovou péčí a zúčastněte se Běhu Univerzity Pardubice

PARDUBICE – Připojte se zítra k tradičnímu Běhu Univerzity Pardubice a společně s dalšími účastníky podpořte pomocí charitativní sbírky domácí hospicovou péči. Z Pernštýnského náměstí se vydají v deset hodin na trasu běžci a o půl jedenácté vpustí na trať cyklisty a jezdce na koloběžkách.

Běžci každého věku, milovníci cyklistiky nebo koloběžek se mají možnost zítra zapojit do běhu Univerzity Pardubice. „Na trasu se mohou vydat všichni, sportovci i nesportovci, zdolat ji během, chůzí, jízdou na kole či koloběžce, neboť se jedná o nesoutěžní akci,“ uvedl vedoucí Jan Němec z Univerzity Pardubice. Kdo má chuť sportovat a pomáhat, vyběhne v sobotu 8. října 2022 z Pernštýnského náměstí v Pardubicích. Od 9 hodin začne prezentace na běh, při kterém se přesně v deset hodin běžci vydají na trasu dlouhou dva a půl kilometru. Druhý start je o půl jedenácté, a to se na tříkilometrovou cestu vydají cyklisti a jezdci na koloběžkách.

Připravený je také zajímavý doprovodný program. Společně s Fakultou zdravotnických studií si návštěvníci mohou nechat změřit krevní tlak a tělesný tuk nebo se poradit ohledně výživy a pohybu. Své taneční vystoupení předvede skupina Hroch a na zaregistrované účastníky čekají drobné dárky. Letos poprvé se mohou do soutěže zapojit i školy o největší počet zúčastněných žáků nebo studentů z jedné školy. Nejakčnější škola dostane zvláštní cenu. Podrobnosti najdete na webu https://www.upce.cz