V sobotu bude na Letné biojarmark. Nabídne kvalitní potraviny i zábavu pro děti

PRAHA – V sobotu se v Praze koná jediný farmářský trh, který nabízí výhradně biopotraviny. Farmáři z celé republiky se sjedou 8. října do metropole a na dvorku Národního zemědělského muzea představí to nejlepší ze své produkce. Vstup je zdarma.

Farmářský trh bude u Národního zemědělského muzea v Kostelní ulici v Praze 7, začíná v 9 a končí v 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na 20 prodejních stánků s nabídkou bio potravin, nápojů, ale například i květin a dalších ekologických produktů. K dispozici budou i ochutnávky a bio občerstvení pro milovníky masa, vegany, celiaky nebo příznivce syrové stravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zájemci se dozví spoustu novinek o ekologickém zemědělství, přírodě a udržitelném životním stylu. V 14 hodin začíná přednáška o kompostování a vermikompostování ve městě i na vesnici, kterou povede Tereza Hřebečková, loňská vítězka soutěže Věda pro zemi.

V průběhu celého dne bude probíhat zábavná hra Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?, která je zaměřená na zdravou výživu. Užijí si ji jak rodiče, tak i jejich děti.