Motorkář na Šternbersku to pustil z kopce moc rychle a vážně havaroval

ŠTERNBERSKO – K vážné dopravní nehodě vyjížděli včera policisté po 16. hodině na silnici první třídy číslo 46 na Šternbersku. 46letý motorkář to pustil z kopce před křižovatkou asi příliš rychle, vyjel na nezpevněný povrch, kde dostal smyk, spadl a motorka se zaklínila pod svodidly. Do olomoucké fakultní nemocnice ho přepravil vrtulník. 

V neděli 9. října vyjížděli policisté po 16. hodině k vážné dopravní nehodě motorky na silnici I. třídy číslo 46 v katastru obce Lipina na Šternbersku. “Podle prvotních informací 46letý řidič motocyklu Yamaha patrně nepřizpůsobil při jízdě z kopce před křižovatkou rychlost jízdy zejména svým schopnostem a dovednostem, s motorkou přejel mimo vozovku na nezpevněný povrch, kde dostal smyk. Poté měl lehce narazit do svodidel před křižovatkou, v důsledku čehož s motorkou upadl na levý bok. Motocykl následně sám doklouzal ke svodidlům, pod kterými se zaklínil,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Zraněného motorkáře transportoval do Fakultní nemocnice Olomouc vrtulník. Dechová zkouška u motorkáře nebyla vzhledem k rozsahu zranění provedena. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 80 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.