Ostravští senioři se nenudí. Janáčkova filharmonie má pro ně speciální cyklus besed a hudebních ukázek

OSTRAVA – Pravidelná setkání pro seniory nabízí Janáčkova Filharmonie Ostrava pod názvem Filharmonie plus. Cyklus pro seniory probíhá jak je zvykem, i když se filharmonie přestěhovala z Domu kultury do dočasných náhradních prostor kvůli rekonstrukci objektu, kde běžně sídlí.

„Každý rok naším cyklem pro seniory prošlo více než padesát účastníků. Kromě trávení času se stejně naladěnými lidmi se vzdělávali v oblasti klasické hudby,“ uvedl lektor cyklu Martin Ptáček, s tím, že senioři díky aktivitě získají spoustu nových přátel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Setkávání nabízejí přednášky hudebních publicistů a muzikologů, k tomu video a audio ukázky případně besedy s hudebníky JFO nebo hosty sezony. Součástí lekcí jsou i praktické hudební workshopy zaměřené na zpěv, tanec, orientaci v partituře nebo hru na nejrůznější snadno ovladatelné nástroje. Vedeny jsou interaktivním a zábavným způsobem.

Společné zahájení všech kurzistů se uskuteční 18. října. Další setkání 1. ročníku se budou konat posléze do května vždy první úterý v měsíci od 14,00 hodin. Setkávání 2. ročníku jsou na programu ve stejnou dobu vždy třetí úterý v měsíci.

Nově se účastníci cyklu budou scházet v prostorách Městské galerie PLATO v bývalém hobby marketu Bauhaus na Janáčkově ulici. Přihlášky lze zasílat elektronicky na e-mailovou adresu edukace@jfo.cz.