Školáci si posvítili na řidiče ve Valašském Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Řidiči ve Valašském Meziříčí se dostali pod drobnohled dětské policie. Do ulic opět vyrazili školáci v doprovodu policistů a strážníků, aby dohlíželi na provoz ve městě.

Do oblíbené akce, kterou pořádá místní komise BESIP ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií Valašské Meziříčí se zapojily čtyři smíšené hlídky žáků 4. a 5. tříd. Ty pod dohledem policistů a strážníků kontrolovaly řidiče na vybraných stanovištích ve městě. „Děti pomáhaly s kontrolou technického stavu a povinné výbavy vozidel, používání bezpečnostních pásů či při dechových zkouškách na alkohol. Smyslem akce bylo představit školákům povinnosti řidičů a práci policie. Řidiče pak upozornila na nezbytnost dodržování dopravních předpisů,“ popsala vedoucí odboru dopravně správních agend radnice Soňa Valchářová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlídky zastavily 120 vozidel a uložily tři blokové pokuty kvůli neplatnému řidičskému průkazu, telefonování za jízdy a propadlé technické kontrole. Jedna z hlídek zavítala přímo na služebnu městské policie a seznámila se s prací valašskomeziříčských strážníků.

Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí
Foto: město Valašské Meziříčí