V Halenkovicích řádil zloděj, během jednoho večera vykradl čtyři domy

HALENKOVICE – Policisté pátrají po pachateli několika krádeží, ke kterým došlo v Halenkovicích na Zlínsku. Zloděj odcizil nářadí a elektrokola hned ze čtyř rodinných domů a způsobil tím škodu za 165 tisíc korun.

Krádeže se odehrály o víkendové noci ze soboty na neděli. „Prozatím neznámý zloděj nebo skupina zlodějů odcizili nejprve z oplocené zahrady rodinného domu dvě elektrokola v celkové hodnotě přibližně devadesát tisíc korun. Z kůlny na zahradě zmizela navíc motorová pila a prodlužovací kabel. Od dalších dvou rodinných domů zmizela zaparkovaná elektrokoloběžka uzamčená lankovým zámkem a zaparkované elektrokolo v hodnotě třicet a pětatřicet tisíc korun. Ze dvora dalšího rodinného domu zmizelo dokonce 25 kilo cibule, elektrická pila, vrtačka a další nářadí za deset tisíc korun,“ vyjmenovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté odebrali na místech krádeží stopy a zjistili veškeré informace, které teď budou prověřovat a vyhodnocovat. „Za trestný čin krádež hrozí pachateli nebo pachatelům v případě jejich vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Kozumplíková.