Děti v Otrokovicích se vydají uložit broučky k zimnímu spánku

OTROKOVICE – Dobrodružství v přírodě čeká v neděli 16. října mezi 15.00 a 16.30 děti v Otrokovicích. Společně se vydají krajinou, splní nejrůznější zapeklité úkoly a nakonec uloží kamarády z hmyzí říše k zimnímu spánku. Oblíbenou podzimní akci pořádá Dům dětí a mládeže Sluníčko.

Trasa začne u moravní lávky. Účastníky čeká zajímavý program, v rámci kterého budou děti pomáhat broučkům připravit se na zimu, tedy nachystat zavařeniny, uvařit čaj, uklidit v domečku nebo ustlat peřinky. Doprovodný program se odehraje u skautské klubovny, kde děti stráví čas ve výtvarné dílničce, s prohazovadly nebo jízdou na ponících.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Těšíme se na všechny děti i rodiče, kteří nám pomůžou uspávat broučky. V cíli je pro zahřátí připravena broučkova polévka a také rozdělaný oheň. Tak si nezapomeňte do batůžku přibalit špekáčky nebo další dobroty k opékání,“ láká organizátorka akce Eva Doležalová z Centra volného času na Baťově spadajícího pod DDM Sluníčko Otrokovice. Vstupné je jednotné 70 korun.