V Jihlavě vzniká nové informační centrum. Otevřeno bude ještě před adventem

JIHLAVA – Hlavním komunikačním bodem Jihlavy bude již zanedlouho nové turistické informační centrum na ulici Matky Boží 22. Lidé zde najdou informace o kulturních a sportovních aktivitách, ale i dalších možnostech trávení volného času ve městě.

Ulice Matky Boží má pro nové centrum ideální polohu. „Prostor leží na hlavním turistickém koridoru spojujícím radnici a Bránu Matky Boží, tedy dvě dominanty jihlavského historického centra,“ říká manažerka příspěvkové organizace Brána Jihlavy Magda Svatoňová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Nyní se řeší technické záležitosti, takže jsou prostory budoucího centra ještě prázdné. Již brzy však budou místnosti vybaveny nezbytným mobiliářem, aby se otevření centra stihlo ještě před adventem. „Kromě běžného turistického sortimentu chystáme pro zájemce vánoční zboží i regionální produkty. Věříme, že v adventní době k nám přijdou nasát tu pravou vánoční atmosféru,“ doplňuje Magda Svatoňová.

S úpravami prostor budou pracovníci Brány Jihlavy pokračovat i v novém roce tak, aby bylo centrum plně připravené na start nové turistické sezóny. „Chceme v něm dát prostor pro prezentaci i jihlavským výtvarníkům, společnostem nebo značkám, které tvoří tvář našeho města,“ dodává Magda Svatoňová.

Stávající infocentrum v Bráně Matky Boží bude dále poskytovat služby, na které jsou návštěvníci zvyklí. Naopak informační centrum v přízemí radnice už obnoveno nebude.