Městské byty se dočkaly oprav za několik milionů

HRADEC KRÁLOVÉ – Bytové jednotky v centru města prošly za posledního půl roku rozsáhlou rekonstrukcí. Došlo jak na výměnu stoupaček, tak např. i podlah nebo kuchyňských linek. Chodby byly závěrem ještě vymalovány.

Od května trvala rozsáhlá rekonstrukce osmi městských bytů na třídě Karla IV. Ve dvou z nich byla kompletně vyměněna elektroinstalace či kotle, v dalších třech musela být instalovaná nová kuchyňská linka včetně spotřebičů. Bylo také zapotřebí v bytech vyměnit podlahy, všechny společné prostory pak byly nově vymalovány. Byty se nachází v prostorách jednoho domu, který se dočká revitalizace v příštím roce. Úpravy si nakonec vyžádaly z rozpočtu částku ve výši pět milionů korun bez daně. „Každý z bytů je dispozičně jiný a je v jiném stavu opotřebení, proto bylo třeba přistupovat ke každému individuálně,“ dodává za SNHK Amália Moličová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.