V budějovickém parku Na Sadech spadlo dítě do kanálu

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Ve čtvrtek v odpoledních hodinách vyjížděli záchranáři do budějovického parku Na Sadech. Do kanálu zde totiž spadlo dítě. Skončilo v péči zdravotníků.

Jak informovala mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová, na místo vyrážely dvě posádky záchranné služby. „Můžeme potvrdit, že jsme u tohoto případu zasahovaly. S ohledem na věk dítěte ale nebudeme uvádět bližší informace,“ sdělila Fajtlová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle našich informací dítě spadlo do kanálu Na Sadech na úrovni křižovatky na Mlýnské stoce u Černé věže. Mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková řekla, že se nejedná o klasický kanál. „Je to vodoměrná šachta, hluboká zhruba jeden a půl metru. Má plastové víko, které na otvor přímo nedosedalo. Strážníci místo označili páskou a věc předali městu České Budějovice, protože zjistili, že se jedná o jeho pozemek,“ dodala Školková.